Terug naar 2017

Het wordt stilaan een traditie.

Begin september springen de derdeklassers in de teletijdmachine richting 1917.

Alle leerlingen waren piekfijn uitgedost in schooluniformen zoals de meester opgedragen had. De inlevingslessen maakten snel duidelijk dat bij meneer Van Cauwenberghe niet te veel onnozel moest gedaan worden. Kinderen leerden manieren en maakten kennis met klasgewoontes van 100 jaar geleden. De meisjes leerden hoe ze later hun echtgenotes moeten verzorgen als die thuiskomen na een zware werkdag. Ook  leerden we de basisregels van de etiquette. Omgangsvormen met elkaar, de meester en onze majesteit de koning werden eveneens ingestudeerd. Bij wijze van ontspanning werd er duchtig gemarcheerd op de speelplaats.

 

Oef, morgen terug naar 2017.

By |2017-09-11T14:34:14+00:00september 11th, 2017|derde leerjaar|Reacties uitgeschakeld voor Terug naar 2017

About the Author:

Leerkrachten

Leerkrachten e-mail