De vlinders bezoeken De Helix

 

Op donderdag 12 oktober gingen we op bezoek naar De Helix. Aan de ingang van De Helix werden we ontvangen door de eekhoorn Krak. Krak had diezelfde ochtend een uitnodiging ontvangen voor het verjaardagfeest van Friedel.

Hij had nog helemaal geen cadeau voor Friedel en vroeg aan onze vlinders om samen op zoek te gaan naar gepast cadeau. Al snel verzamelden de vlinders allerlei lekkers voor het cadeau van Friedel. We gingen op zoek naar noten, eikels, braambessen, tamme kastanjes, paardenkastanjes, dennenappels en paddenstoelen.

Tijdens onze verzameltocht leerden we veel over de eekhoorn. Samen sprongen we als een eekhoorn van tak naar tak, we schuilden voor onze vijand de vos, maakten een nestje voor de jongen van de eekhoorn, onderzochten de buisjeszwam en plaatjeszwam met een spiegel (paddenstoelen), verstopten onze voorraad lekkers en probeerden het later opnieuw terug te vinden.

Daarna maakten we ons klaar voor het feest van Friedel. Iedere vlinder mocht een kroon versieren met bladeren en versierden we een taart voor Friedel. Met onze verrekijker gingen we op zoek naar Friedel en zongen een verjaardaglied. Friedel trakteerde ons hierna op een lekkere koek.

By |2017-10-12T13:24:14+00:00oktober 12th, 2017|derde kleuterklas, kleuter|Reacties uitgeschakeld voor De vlinders bezoeken De Helix

About the Author:

Leerkrachten

Leerkrachten e-mail