Met de eerste graad naar het speelgoedmuseum

Op donderdag, 30 november, gingen de kinderen van het eerste en tweede leerjaar op ontdekking in het speelgoedmuseum. We maakten er grondig kennis met allerlei speelgoed door de jaren heen. De blikken van de kinderen spraken boekdelen toen ze de grote hoeveelheden aan poppen, knuffels, lego, k’nex, playmobil, … zagen. De vele “oooooh’s” en “aaaaah’s” die we te horen kregen tijdens ons bezoek aan de miniatuur kermis- en circusattracties spraken eveneens voor zich. Om even terug te gaan in de tijd, doken we letterlijk het schilderij ‘de kinderspelen’ van Pieter Breughel in, waar we kennis maakten met enkele oude spelen (bikkelen, knikkeren, jojoën, tollen, …). Na het opdoen van deze indrukken, zetten we ook onze eigen kennis over speelgoed in de praktijk om. Een half uur lang speelden we in een grote speelzaal met spelen naar keuze uit de oude doos en uit onze eigen tijd.

By |2017-12-06T15:46:20+00:00december 6th, 2017|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Met de eerste graad naar het speelgoedmuseum

About the Author:

Leerkrachten

Leerkrachten e-mail