Lichtmisviering voor de kleuters

Alle  kleuterklassen vierden samen Lichtmis. We vertelden het verhaal van Maria die Jezus naar de tempel bracht. We baden en zongen samen. De kleuters van de vlinderklas zongen het lied voor, de kleintjes zongen het na. Als oudste kleuters hadden ze ook de taak om enkele korte toneeltjes te spelen waarbij ze telkens het slechte voorbeeld uitbeeldden en daarna hoe het beter kan. Het ging over samen delen, iedereen laten meespelen, niemand uitsluiten, niemand uitlachen… Een lichtje zijn voor elkaar, elkaar blij maken, zorgen voor elkaar.

Boven de ‘donkere’ tafel hingen tekeningen van boze, bange en verdrietige kindjes. Boven de ‘lichte’ tafel hingen tekeningen van blije kindjes. Bij elk toneeltje werd dan ook een kaarsje méér aangestoken op die tafel. 

 

By |2018-02-14T14:59:24+00:00februari 14th, 2018|kleuter|Reacties uitgeschakeld voor Lichtmisviering voor de kleuters

About the Author:

Leerkrachten

Leerkrachten e-mail