Met de vlinderklas hebben we onlangs rabarber gestoofd. Met de kikkerklas probeerden we ditmaal een ander recept uit.

Gepocheerde rabarber met kruiden

Maak een siroop van volgende ingrediënten :

1 l water

500 g suiker

Citroenzeste  (of limoen)

Citroensap  (of limoen)

Citroenverbena (of muntblaadjes)

Gekneusde kardemon

Vanille (of vanillesuiker)

 

Kook daarin fijne stukjes rabarber.

Opdienen met een bolletje gemberijs. (dit deden we niet op school…)

Eerst eens kijken, ruiken  en proeven van de kardemon

 

Dan eens kijken en ruiken en proeven van de vanillesuiker en het verschil waarnemen tussen gewone suiker en vanillesuiker

 

Bij het water en de suiker voegden we de vanillesuiker toe, de muntblaadjes uit onze kruidentuin en  de geplette kardemonzaadjes

Dan volgde het grootste werk : de rabarber schillen en snijden. Juf sneed met een scherp mesje de schillen bovenaan los, de kleuters haalden met de hand de lange schillen er verder af. In frietjes snijden was het volgende werk.

Ondertussen kookte de siroop en rook het naar munt en vanille. De kardemon was minder herkenbaar.

Door een zeefje gieten was het volgende werk. En dan de rabarberfrietjes koken in die lekkere siroop.

De kikkers en de 7 beren in de kikkerklas mochten eens proeven. Er bleef maar weinig meer over. Nog net genoeg voor lepelhapjes voor het tweede leerjaar. Zij maakten die dag ook iets lekker met rabarber….