gestoofde courgettes uit de moestuin

Na het plukken van de kruiden en de courgettes eerst eens kijken, ruiken en proeven van de ingrediënten :

Rozemarijn en oregano

lookboterkruiden, marjolein, pepermengeling, zout

Dan de courgette in blokjes snijden

 

Olijfolie met fijngesneden sjalotjes en 2 fijngesneden knoflookteentjes, een pakje (ingepakt met  keukenpapier en garen) met rozemarijn en eentje met oregano.

Blokjes courgettes laten stoven.

Terwijl de courgettes aan het stoven waren hebben we een worteltje uit de grond gehaald om eens te zien hoe groot ze al geworden zijn. Veel te klein ! We hebben hem toch in stukjes gesneden en eens geproefd.

Ook de laatste erwtjes mochten geplukt, gedopt en gekookt worden.

 

Toen de courgettes gaar waren, deden we er nog wat tijm bij. Jawel, ook uit de schooltuin !

In de eetzaal kreeg iedereen die een warme maaltijd bleef eten een schepje courgette. De kleuters die boterhammen aten mochten een lepeltje proeven.

By |2018-06-21T16:59:23+00:00juni 21st, 2018|derde kleuterklas, Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor gestoofde courgettes uit de moestuin

About the Author:

Leerkrachten

Leerkrachten e-mail