Meestal eindig ik de turnles met relaxatie maar om het nieuwe t*rustdekentje aan te brengen begon ik de les met “ontspanning”. Ik liet  juf Christine het even uitproberen, de kleuters wiegden mee op de bank. Nadien mochten enkele kleuters het eens uittesten.  Ik vertelde ook het boekje “Gered door oma’s dekentje” en speelde een slaapliedje op de blokfluit.

De dekentjes geven rust door hun gewicht, je krijgt het gevoel van ingebakerd zijn, ingeduffeld zijn, van omarmen, van veiligheid, van koestering…

Indien je meer info wenst over de t*rustdekentjes, ga dan eens naar www.dekentjesdierustbrengen.be of mail naar trust@dekentjesdierustbrengen.be. Je mag ook altijd mijn boek en dekentje eens lenen !

Daarna begon de turnles en bleef het dekentje en het boekje nog vrij beschikbaar. Tussen de actieve oefeningen door kozen er telkens kleuters voor om eens onder het dekentje liggen of nog eens in het boekje kijken. Zie foto’s hieronder.