Beste ouder(s) & grootouder(s),

Tijdsdruk, bezorgdheid over de veiligheid, maar vaak ook praktische redenen leiden ertoe dat veel ouders hun kinderen met de auto naar school brengen. Voor een school betekent dat tientallen extra auto’s in de schoolomgeving op breng- en haalmomenten. De meeste schoolomgevingen zijn daar niet op voorzien, waardoor mensen vaak gekke en gevaarlijke dingen gaan doen. Heel wat ouders maken er een sport van om zo dicht mogelijk bij de schoolpoort te parkeren, met alle gevolgen vandien…

 

Om de autodruk en het foutparkeren aan te pakken, nemen we als school deel aan de parkeerpauw actie. Wat houdt dit nu juist in? De komende weken zal u op verschillende manieren worden gesensibiliseerd om uw parkeergedrag in de schoolomgeving te optimaliseren. Wil jij ook zo trots als een pauw kunnen zijn op jouw parkeerkunsten en rijgedrag, hier zijn alvast enkele tips!

 

  • Parkeer nooit waar het niet mag! Een foutief geparkeerde wagen is een gevaar voor de kinderen.
  • Stop nooit met je wagen voor de schoolpoort of op een zebrapad. Op deze plaatsen zijn steeds veel kinderen aanwezig. Zelfs even stoppen om je kind te laten uitstappen, hindert de andere kinderen, en is een potentieel gevaar.
  • Vertraag in de omgeving van een zebrapad, en geef voorrang aan de voetgangers die zich op het zebrapad bevinden of aanstalten maken het zebrapad te gebruiken.
  • Verplicht je kind de veiligheidsgordel te dragen, of plaats ze in een kinderzitje.
  • Laat je kinderen in- en uitstappen langs de kant van het trottoir, en wacht je kinderen op op het trottoir langs de kant van de school.
  • Pas je snelheid aan in de omgeving van scholen en voer geen gevaarlijke manoeuvres uit. Opgepast: de snelheid rond alle scholen in België is beperkt tot 30 km/uur.
  • Hinder de fietsers niet. Je moet 1 meter afstand houden wanneer je hen voorbijrijdt.

 

We zijn er van overtuigd dat we met onze acties de foutparkeerders kunnen opvoeden tot ‘pauwparkeerders’ waar we allemaal fier op kunnen zijn!

 

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

De werkgroep verkeer