Op maandag kregen we bezoek van Thomas, de papa van Lise. Hij nam ons mee naar de wereld van de wetenschap. We maakten kennis met vuur dat plots gedoofd werd en er verscheen snel  waterdamp. Met de speciale bril op onze neus ervoeren welk effect dronken zijn heeft. De microscoop maakte heel snel duidelijk dat de vlinder ontelbare haartjes heeft. Zuren worden opgespoord  met papiertjes. Die veranderen van kleur! De topproef was toch wel dat mini kleine diertjes door chemische reacties in het water licht geven!Denk maar aan de visjes diep in de zee of aan de glimworm. Hartelijk dank aan Thomas die deze proefjes aan ons zo enthousiast en heel duidelijk uitlegde en toonde.

Maar op donderdag was het onze beurt om de wetenschapsjas aan te trekken. We hadden twee weken de tijd gekregen om samen met een klasgenoot een proefje voor te bereiden. En nu was het zover! Het was experimenteren, leren, nadenken, toepassen…. en genieten! Bedankt, wetenschappers van het vierde! Prima gedaan!