Wo Labo, oftewel leren door te doen

 

Gedurende een drietal weken werkten de kinderen een zelfgekozen thema uit. Er werd gekozen voor survival, games, koken en het lichtfestival. Elke groep werkte een eigen programma af en paste vele vaardigheden toe die dit schooljaar en de voorbije leerjaren geleerd werden. Overleggen en elkaars talenten ontdekken en respecteren staat hierin zeer centraal. Tijdens Wo labo komen rekenen, wo, taal, ict – en muzische vaardigheden samen en beseffen de kinderen ten volle dat wat ze leren op de lagere school zin heeft in het dagelijkse leven. Vele onderzoeksvragen werden op een actieve en enthousiaste manier behandeld. Zo leerden we mastknopen knopen, mocktails maken, presenteren, water filteren , boodschappen voorbereiden in excel en deze ook effectief doen, een website maken, een enquête afnemen, een schaalmodel tekenen, een PR – campagne opstellen  en zoveel meer.